«Роки дитинства – це перш за все виховання серця. Виховання – це не поєднання заходів і прийомів, а мудре спілкування дорослого з живою душею дитини.» В. Сухомлинський

пʼятниця, 13 травня 2022 р.

Як Їжачки шукали нову нірку.

 Як Їжачки шукали нову нірку


(терапевтична казка для дітей які втратили домівку)

 

Жила в лісі родина Їжачків, мала чудову нірку, в якій було все. Але одного разу сталося страшно лихо, на яке ніхто не чекав. Будиночок колючок зруйнували.

 

Їжачки були налякані та стривожені, вони не знали що робити та куди бігти, в темряві не було нічого видно. Їхні сусіди, інші лісові звірята, також залишились без домівок. Усі плакали, заспокоювали одне одного. 


Та лише коли настав ранок, Їжачки побачили, що в їхній нірці жити уже не можна, потрібно шукати іншу галявину.  

 

Дорога була складною: звірята втомлювались, шукали їжу, їм допомагали інші лісові звірята. Дятлик давав свої букашек, кротик – свої комашки. Довго вони блукали, але були впевнені, що знайдуть спокійну галявину. 

 

Одного разу вони зупинилися на відпочинок у своїх родичів, хоча й нірка в них була невеличкою. Відпочили та пішли шукати далі, бо хотіли свою нірку. 


Довго вони блукали, втомлювались, сумували, боялись темряви, але рухались далі уперед.


І ось нарешті Їжачки вийшли на дивну полянку, на якій побачили невеличку скелю, в ній була затишна і дуже гарна нірка. Вона одразу сподобалась усім Їжачкам. Стали вони жити в новому домі та радіти тому, що нова нірка знайшлась. 


Так і закінчилась пригода Їжачків, вони стали сильнішими та сміливішими. 

 

@Вікторія Назаревич  2022

#терапевтичнаказка

#казкотерапия

#дітивійни 

#назаревичвиктория


Немає коментарів:

Дописати коментар